Rap en Roer 1 – Feb 1996 – LPG – The Earthworm

Dit duo brengt echt ongekende HipHop om over na te denken. Achter elke zin die ze voortbrengen schuilt nog een andere betekenis. De ingewikkelde rijmschema’s en thema’s zijn een must voor de intellectuelen onder ons.

lpg-Ze rappen over persoonlijke strijd en onzekerheden in plaats van dat ze zichzelf heroïsch vinden en opscheppen. Dit is de reden waarom het bij mij zo aanspreekt. Het is een spiegel van gevoelens die je kan hebben, maar toont ook wat oplossingen. Deze Poë ten worden geproduceerd door de Tunnelrats (strakke naam toch!). Deze tunnelratten brengen ontzettend vette en soms verleidelijke beats. Samen met de vertederende stemmen en de rustige achtergrond is dit zo heerlijk om bij weg te dromen. Je kunt je denkt ank weer volgooien met LPG, en je hersenmechanisme volop in werking zetten. M’n favoriete nummer is ‘I Wonder’, waarin ze zo diep een aantal levensvragen verwoorden. Dit is een meesterwerk dat je op repeat moet instellen, want je zit er zo van te geniete n dat voor je het weet de CD afgelopen is.

Het jammere van deze CD’s is dat ze moeilijk te krijgen zijn (behalve LPG). Rap&Roer is hard bezig met Samma om ze toch te krijgen. Als ze d’r zijn laten we het aan jullie weten. Er is hoop! Jullie kunnen in ieder geval de CD van LPG kopen want die i s deze maand uitgegeven door GMI. Maar je kunt de CD van LPG ook WINNEN als jij weet waar de tekst staat waaruit veel inspiratie voor het album uit voortgekomen is. De tekst “I am a worm, not a man, despised by man and hated by all”. Zoek de tekst op in je bijbel, schrijf het bijbrtje of in een brief en stuur hem op naar Rap&Roer, Turfmarkt 18, 2801 HA Gouda.