Categorie├źn
Issue 2 Review

Rap en Roer 2 – Apr 1996 – Gospel Gangstas – Do or Die

gg_dodieHet is 1996. Het G-Funk tijdperk. Het verhaal speelt zich af in de straten van LA. De mensen hebben de band met God verbroken, maar Gospel Gangstas staan paraat om tegen de veroorzaker, de duivel, te vechten. Ze maakten wederom een complot, maar dit keer in samenwerking met Holy Terra. En ze zijn weer geslaagd. Ze brachten de wereld in Rap & Roer. Zelfs in Nederland staat hun CD al drie weken in de Mega Gospel Top 20. Hah! Ze bewijzen dus dat er wel markt voor HipHop is. De CD klinkt volwassener dan hun vorige. De munitie is relaxte G-Funk beats, soulstemmen, ruige teksten, synthesizer tunes. Het coolste nummer vind ik Demon Killa, waarin de GG’s koelbloedig afrekenen met de slaafjes van de duivel. The Holy Terra Saga continues….