Categorieën
Issue 2

Rap en Roer 2 – Apr 1996 – NULLI CEDO

(WIJ WIJKEN VOOR NIKS, HET EMBLEEM OP MIJN BARET)
Yo, ik ben C-Boy. Ik zelf zit in het leger als BBT-er, Beroeps Bepaalde Tijd. Dit is een beroep waar je moet leren grenzen te verleggen. Dit is lichamelijk en geestelijk. Lichamelijk moet je jezelf of door je eigen kunnen heen douwen. Je moet met een hele grote groep (legertaal “Compie”) op schieten. Je kan niet verslappen of een jongen/meisje die je niet mag er buiten sluiten. Ieder heeft zijn taak. De een kan goed kaartlezen, terwijl de ander beter is om je moed in te praten, of net zoals ik klaar sta voor mijn maten om hun problemen aan te horen. (O.K., als het mij te veel wordt ga ik ook naar iemand zoals een dominee op de kazerne).

Geestelijk gezien moet je veel kunnen hebben, meer dan lichamelijk. Er is zo’n grote kans dat je uitgezonden wordt. Je zal daar zoveel onmenselijke taferelen zien. Dat blijft altijd geestelijk bij je. Zelfs nu, gewoon op de kazerne maak je zoveel mee. Jongens vertellen wat ze wel niet in het weekend hebben gedaan, over hoeveel meisjes ze wel niet hebben versierd. En dan vragen ze jou wat je hebt gedaan. Nou, dan krijg je reakties als je zegt dat je nuchter was en bij je vriendin geweest bent of je vrienden. En dan de klapper: je ging zondags naar de kerk. Je moet stijd voeren om niet onder te gaan aan leugens en alcohol en drugs.

Zo is het ook in het geestelijk strijden tegen de satan. Je bent zo verleid om mee te doen zonder dat je het weet. Zeg nou zelf, heb jij God’s naam nou nooit misbruikt. Ik zeg niet dat je verdoemd bent. Ik zelf heb vaak gezegd: Als jij ’s avonds en/of ook ’s ochtends op je knieën gaat om vergeving te vragen aan God de Vader voor je zonden. Hij houdt van je, zoveel dat Jezus voor jou stierf aan het kruis. Je krijgt van God een schild om brandende pijlen van de duivel af te ketsen. Net zo als wij een scherfwerend vest krijgen om de kogels of de rondslingerende mortierscherven van de vijand af te weren. Je krijgt ook een helm en zwaard van de Geest. Je zal je goed moeten verdedigen. Maak desnoods een schuttersput, want je kan ten aller tijde schuilen bij Christus.

Satan gebruikt alles om je voor hem te winnen. Wat bij ons jongeren gebruikt wordt is muziek, kijk maar naar Snoop Doggy Dog. Hij heeft al zoveel processen achter de rug, praat open en bloot over moord, haat en drugs en sex. Kijk maar naar Easy E. Daar hoef ik toch niks over te zeggen. Satan maakt ook gebruik van zelfvernietiging. Ik zie het hier op de kazerne. Jongens denken soms aan zelfmoord, of naar alcohol en drugs. Ik ben ook voor de drugs gevallen, maar gestopt omdat vrienden voor mij baden. Zo sterk is het bidden. Als je bidt wordt satan zo bang dat hij weer in zijn hol kruipt als een wezel. Gebruik alles om satan te vernederen. Trek alles uit de kast en ga ten strijde tegen satan en zijn handlangers. Maak gehakt van hem, vernietig hem. Onthoudt dat je niet vecht tegen vlees en bloed, maar iets wat je niet kan zien. Bid voor je medechristenen en voor vrienden die niet geloven. Om meer te weten, lees Efeziers 6:10-18.
Succes in de strijd!

C-Boy – Your Bro! Back to the top