Categorieën
Issue 2 Schrijf-Inn

Rap en Roer 2 – Apr 1996 – Schrijf-inn

Hey Wassup, hier XV:

En ineens lagtie dan toch in de bus: de eerste R&R. Ik vond het een te gek plan en gaf Massa dan ook een rijmpje, maar ik dacht dat het onuitvoerbaar zou zijn. Devienietelie propjes aan Massa en C-Boy.

See y’all.
Extravagant


YO!

Hier even een brief van mij. Ik ben een jongen uit Waddinxveen en ik was op 16 maart met een vriend bij Samma waar de zg dance & HipHop day werd georganiseerd. Ik vond het wel cool, helemaal toen in de ontruimde kantoorruimte een video werd gedraaid van T-Bone’s optreden in Utrecht.
Maar even to da point: Ik trof daar een paar exemplaren aan van R&R. Ik had vaag iets gehoord over het verschijnen van een nieuw Christelijk HipHop blaadje, maar zoiets had ik niet gedacht. Dit was wat ik zocht! Ik luister sinds een jaar of 5 vrij veel muziek (ik ben nu 14 jr), waarvan de laatste 2 jr. vooral HipHop (+ een klein beetje dance) en rock. Het rockgehalte neemt alweer af, zodat het hoofdzakelijk HipHop is waar ik naar luister. In deze muziekkeuze sta ik hier wel tamelijk alleen, wat betreft op school en hier in de buurt. Dus toen ik hoorde dat er meer guys waren die dit ervaarden vond ik het natuurlijk een TE GEK idee om zoiets als R&R in het leven te roepen. Ik heb een stuk of 10 blaadjes meegenomen en op school uitgedeeld, waar ik al snel positieve reacties op kreeg van diverse belangstellenden. Het leuke is ook dat ik in februari het geniale idee kreeg om met een vriend een (voorlopig) tweemans HipHop formatie op te richteb, maar we bleven steken bij een microfoon – die het overigens vertikt om te werken – en een naam: S.T.A.R. POSSE. Star staat voor Start Thinkin’ About Revolution. Een brief naar Nederlands enige onafhankelijke gospelmuziekblad, Bottomline, met de vraag of ze mij informatie over de benodigde apparatuur wilden verschaffen bleef onbeantwoord, wat me overigens zwaar tegenvalt van ze. Hopelijk weten jullie meer, ook hoe je dat spul moet bedienen enzo.

P.S. Als jullie nog iemand nodig hebben bij de redactie of organisatie van R&R als tekstenschrijver, ideeënontwerper/uitvoerder en (hopenlijk binnenkort) MC, hou ik mezelf bescheiden aanbevolen; het lijkt me COOL om hieraan mee te werken.

S’96


YO Rap&Roer

Als eerst, bij deze, mijn complimenten voor je blaadje. Ik heb hem gelijk in een ruk uitgelezen, echt te gek.

Voor de rest weet ik niet zoveel meer te zeggen, alleen “Keep up the good God’s work!”.

Verder wens ik jou en Charis alle succes die je nodig hebt!

Boaz


Aan Rap&Roer

Allereerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Bastiaan, geboren in 1978. Ik woon samen met mijn ouders en mijn zus in de binnenstad van Groningen. Mijn vader is koster bij de Pinkstergemeente Andreas, waar ik zelf ook elke week naar toe ga. Mijn broer en oudste zus wonen beide op kamers.

Ik zit in de vijfde van het Atheneum op het Wessel Gansfort College. Ik heb nog geen toekomstplannen. Mijn hobby’s zijn HipHop, tekenen, sport. Ik heb deel een al gelezen via mijn beste vrienden. Ik hoop dat door dit blad de contacten tussen alle Christelijke HipHoppers toe neemt. Ik droom al jaren van een grote Christelijke HipHop crew. Het nadeel is dat we zo ver uit elkaar wonen. Misschien brengt het blad de noorderlingen dichter bij de zuiderlingen.

De mazzel,
Bastiaan


Beste Rap&Roer

Ik (nooit met ik beginnen) had jullie blaadje gelezen (no. 1) en ik vond het tof. Niet alleen de naam maar ook de vorm, foto’s, etc. Ik denk dat het gaat leven.
PID Ik ben Harm Jaap uit Apeldoorn, 16 jaar en ik leef voor HipHop, heb veel intresse voor graffiti. Ik hbe kort geleden m’n eerste piece legaal gezet/gespoten. Ik luister: T-Bone, PID, D-Boy, Wu-Tang, Artifacts, etc.

Jullie schreven dat elke B-Boy die van HipHop houdt zich kan aansluiten. Welnu, dat wil ik wel. M’n talenten zijn: grafisch ontwerpen (tekenen), graffiti, MC’en.
Ik wil wel innoverend bezig zijn als het gaat om God’s rijk en als het leuk is om te doen.

In Apeldorn komt over een tijdje de YMCA, een jeughonk voor Christelijke jeugd, van de grond. Misschien is dat een aanknopingspunt in Apeldoorn.

Een opmerking over het blaadje: misschien wordt het mooier als alleen de kaft in kleur en de rest in zwart/wit wordt gedaan.

Tot slot heb ik nog een tekening. Tof als jullie dat in de volgende R&R plaatsen.

Harm


Yo Schoppe 6,

Hartstikke bedankt voor je brief en tekeningen. Ik heb de tekeningen gescand in de computer, daardoor is hij een beetje vervormd, X-Q-sus daarvoor. R&R


Hallo, ik ben Mr. Juice, ik ben 9 jaar bezig in de HipHop scene en heb heel veel geleerd. Dat wil ik nu met jullie delen. Dit is voor de beginners en voor de rappers die al bezig zijn:

  • Oefen op je Engels en je uitspraak, anders… you’re out.
  • Gebruik geen stukjes tekst van andere rappers die vroeger bekend waren
  • Be Original. Probeer je eigen stijl te creëren, maak methaphores
  • Wees jezelf, doe je niet stoerder voor dan je echt bent. You’re foolin’ yourself

Verdiep je ook in de geschiedenis van HipHop en de cultuur tot en met vandaag

Bezit je deze kwaliteiten en je weet dit alles: Welcome to da rapera Level 1.

Ik heb HipHop altijd op 1 gezet. Nu weet ik dat ik fout was, want zet je God op 1 dan zal Hij ervoor zorgen dat je gegeven talenten ook benut zullen worden.
Heb je vragen, call me or piep me:

Mr. Juice

Hiphopification
HipHop is Dope-know-logy,
HipHop was dead but HipHop reanimated
HipHop does not live on Yo MTV raps!
HipHop is your password into the
Cult of HipHop informaniacs
You know HipHop when you see it
You may not seen HipHop before it sees you
HipHop is not what it is today
But what it could be tomorrow
HipHop is where the hurting ends
And the feeling begins or is that the other way arround?
HipHop is I need to stop
It’s time for my medicine
Yes I need more HipHop
’95
Mr. Juice


Heb jij ook een dichtvermogen, een berichtje of een reaktie: Stuur het op naar R&R