Categorieën
Issue 1 Review

Rap en Roer 1 – Feb 1996 – S.S.M.O.B.’s Drive Inn – Papa didn’t raize no punks

Eénwielers, tweewielers, driewielers, vierwielers. Stop bij de S.S.M.O.B. drive inn, voor de phatste nummers. Voor consumptie geschikt, zelfs voor bietsers, smakelijk eten. S.S.M.O.B. (Soul Serving Ministers On Board), Lowriders, autotelefoon en beepers. Als je de CD ziet zou je denken “Gangsta rap, waarschijnlijk Death Row”. Nou, zo klinkt de CD ook wel echt. Echte oprechte G-Funk. Volledig gericht aan het ten gronde richten van satan’s koninkrijk en het tegelijk oprichten en prijzen van God’s koninkrij k. Op de CD-hoes staan echt veel homeboy’s, ze laten zelfs de pneumatische blok van techniek achter in hun auto zien. Als je naar andere groepen kijkt van seculiere rappers, zie je deze lowriders vaak. Deze Chevrolets worden dan omgebouwd tot lowriders met eigen handen. Hier in Nederland is het verboden om er mee te rijden. ss_papaDe ‘nieuwe’ wet zegt dat dit een gevaar kan zi jn op de weg. Ik zie zelf niet in wat het gevaar daarvan kan zijn, maarja, wet is wet, O.K. King-shon is geboren op 21 december 1964. Hij leefde in een buurt waar veel gangsters wonen en waar drugsdealers, prostituees, pooiers en junks zwerven. Zijn moeder ging altijd al naar de kerk maar is later pas gered door het Bloed van het Lam. Jezus kwa m in zijn leven toen hij 17 jaar was, maar toch verloor hij het zicht op Jezus toen hij 19 jaar was. Hij ging gang-bangen, drugs dealen en auto’s stelen. Toen hij 23 jaar jong was, dat was 21 februari 1987, had hij een overdosis aan cocaine genomen. Hij was op het randje van de dood. Hij was tegen deze tijd al twee dagen met ‘free-basing’ (drugs overdoseren) bezig. Totdat een stem in zijn hoofd zei: “Shon, weet je niet dat dit drugs zijn?”. Toen wist hij dat Satan hem had verleid en een blinddoek voor had gehouden. Sinds die die dag is hij gestopt met het gebruiken en gered voor het leven. Deze 2e CD van de S.S.M.O.B. moet net zoals de lowriders verje op en kijkt onder je motor, en probeert je weer te repareren. Dit is echt een aanrader voor degene die van G-Funk houden. Er is alleen een probleem, hij is gewoon niet in Nederland te kopen of te bestellen. Er moeten meer CD’tjes komen zoals deze.

Charis