Categorieën
Issue 1

Rap en Roer 1 – Feb 1996 – Met Brainstorm naar de Next Level

Het platenlabel Brainstorm brengt betere tijden voor de Holy Hip Hop. De Hip Hop groepen op dit label hebben een nieuwe frisse kijk op deze muziekstijl, en pakken het anders aan dan andere Gospelrapfan’s. Zij zijn niet imiterend naar innoverend ze gebrui ken hun talenten om nieuwe stijlen uit te vinden. Hier volgt een overzichtje van enkele meesterwerken:

Next Level of Hip Hop

WE decided that we’re sick of the stuff that’s out right now
So WE figured that we would come out fresh for a change
Cuz WE knew that you have felt the same frustration
That’s why WE came out. We did it just for you

Deze bovenstaande krachtige zinnen komen van de Brainstorm familie. Met de CD ‘Next Level of Hip Hop’ bewijzen ze hun brainstorm talenten.

lpg1

Een compilatie van SFC, Dynamic Twins en LPG. Er staan nummers van hun laatste CD’s op die ik straks behandel. Er staan ook enkele instrumentale tracks op maar nieuw en exclusief zijn de nummers WE en What’s Happenin’. Het refrein van WE heb ik hierboven al opgeschreven, het is een familie-song waar LPG, DII en SFC hun vaardigheden perfekt verwoorden.

Maar opvallend is het optreden van Peace 586 (Freedom of Soul) waarbij hij in de herhaling valt (echo). De overige ingredienten bestaan uit een jazzy piano eiwitten, een hoog cholesterolgehalte aan vette beats en de diepe bas aan conserverings-middel. De produktie is zo goed dat er geen ‘tenminste houdbaar tot’ op staat. Dit is voor eeuwig!

peace586De andere track die vertegenwoordigt is is het nummer What’s Happenin’ waarin SFC ons informeert wat er gebeurt. De sample in het refrein is van de 1e Wu-Tang album waarop Ol’ Dirty Basterd rapt “rappenin’ is what’s happenin'”. Easy tunes van een relaxte groep. Voor meer informatie over wat er gaande is moet je deze CD echt hebben. Maar d’r is nu een probleempje want deze CD is moeilijk te krijgen in Nederland, maar Rap&Roer is hard aan het werk om samen met Samma ‘probleem CD’s’ zelf te importeren.