Rap en Roer 2 – Apr 1996 – Rev. Run Presents

Run DMC is bekeerd! De grootmeesters van de RAP. RUN presenteert de eerste artiesten op z’n christelijk platenlabel. Drie groepen met elk drie songs.
De eerste groep, de ZOE Brothers, zijn drie zangers die op een HipHop beat echte funk maken. Half zingend en half prekend brengen ze een originele stijl. Ze gaan het ver schoppen, want nu al is hun video van Sanctified te zien op MTV en The Box. Ja, Run is van plan het groots aan te pakken.

De tweede groep is Sin Assassinz. Drie B-Boys uit de Boogie Down Bronx. Op één nummer maken ze een variatie op Merci, merci me. Ze rappen hierin over wat ze meegemaakt hebben in de Bronx. Deze Sin Assasins hebben echt super lyrical skillz en ik zou graag meer van ze horen. In “What’s a Sin Assasin” rappen ze over een beatbox en freestylen ze. Maar ik denk toch bij freestyle aan iets onvoorbereids.

De derde groep zijn 4 barbershop zangers, close harmony Nuf said.
Dit is een kans voor Chr. HipHop om de seculiere wereld te bereiken, want Run DMC krijgt veel respect van HipHoppers envanmijook!

Massa