Categorieën
Issue 1 Schrijf-Inn

Rap en Roer 1 – Feb 1996 – Schrijf-inn

Hey, what’s up,

Ik ben Michiel en ik heb gehoord dat je een nieuw Christelijk Hip Hop Magazine uitbrengt. Dope, dope, dope! Aangezien ik Jezus als de Weg, de Waarheid en het Leven zie en nogal down ben met Hip Hop, wil ik je even laten weten dat ik wel interesse heb in zo’n blad. The Grits Ik hou vooral van rap uit New York, met name Wu-Tang-Clan en A Tribe Called Quest. Als Christelijke groep vind ik dat The Grits er wel mee door kan.grits_he Zelf schrijf ik wel eens (neutrale) tekstjes met de producer van een Groningse Hip Hop formatie, je weet wel, gewoon voor de lol. Ik heb overigens best wel oor voor samples en ik laat heel soms stukjes van mijn oude platen door hem in elkaar zetten. Maar met mijn rhymes en loops doe ik verder dan ook niets.
Naast Hip Hop heb ik nog een andere hobby en dat is comics verzamelen. Je moet weten dat een comic boek een inspiratiebron kan zijn voor rappers. Veel MC’s halen “metaphores” uit die strips. Dat bijvoorbeeld Gost Face Killer van Wu-Tang-Clan zich Tony Starks noemt (= Iron Man) zegt al genoeg over de invloed van comics. Ik verzamel voornamelijk strips van Weapon Zero, Uncanny X-Men, Mortal Kombat, Fist of the Northstar en Exiles. Ik geef toe dat comics verzamelen een nogal vage hobby is, maar ik heb tot nu toe geen goede Christelijke tekenaar gezien die het bovengenoemde werk kan evenaren. Misschien dat ik via je blad wat meer te weten kan komen?
Ik wens je veel succes met Rap&Roer en misschien dat ik nog wat teksten en tekenwerk opstuur. So much props, keep it real and go 4 yours!!! Later!!!

Michiel

Hier een berichtje van Bro.

Ik vind dit blad, Rap&Roer, een te gek idee. Dit geeft voor mij een nieuw licht in de Christelijke Hip Hop wereld van Nederland. Ik hoop dat we allemaal gaan rijmen en rappen en een te gekke cultuur hier in Nederland ten gehore mogen brengen. Ik heb zelf in een rap-band gezeten “The Uptown Message”. Hier heb ik ervaringen opgedaan met de rap-cultuur. Ik schrijf nog regelmatig teksten en maak ook regelmatig wat funky sound met de computer. Dus als iemand tekst of muziek nodig heeft, CALL ME. I k hoop jullie allemaal eens te ontmoeten en dan samen een te gekke squad te gaan vormen. SEE YA

Bro.